sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Hallan 2-vee kakku :)


Minua pyydettiin tekemään tekemään kakku, jossa olisi hyvin yksinkertainen tikku-ukkomainen tyttö, jolla on korvan alapuolella pari hiuskiehkuraa. Aikani pohdin, että millainen se nyt pitäisi olla, kunnes pyysin kyseistä äitiä piirtämään sen tytön, jotta hahmottaisin paremmin, millaisesta tikku-ukosta on kyse. Heti kun kuvan sain, tiesin, millaisen teen :) Vielä kun kuulin sienestysinnosta niin näin vision silmissäni ja pääsin toteuttamaan kakkua. Oikeastaan oli oikein ihanaa tehdä välillä hyvin yksinkertaiset koristeet!  Ei siinä aina tarvitse olla niin mahdottoman yksityiskohtaisesti tehtyjä kukkia tms. Yksinkertainenkin on kaunista! Tämän kakun piti olla myös gluteeniton ja maidoton.
Aika ajoin minulle on tullut vastaan kyselyitä niin gluteenittomasta kuin maidottomastakin kakusta. Hetken nettiä selaillen löysin Kinuskissan sivuilta kinuskileipomosta vaalean gluteenittoman kakkupohjan ohjeen ja se on toiminut aika kivasti! Gluteeniton kakkupohja tykkää yleensä murentua käsiin, joten kun tekee täytteen, jossa on liivatetta, kakun saa kuorruttaessa pysymään paremmin kasassa.

Gluteeniton kakkupohja

3 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 1/2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
2,5 tl vaniljasokeria
150 g maidoton kasvimargariini
3 1/2 sokeria
3 munaa
1,5 dl soija/kauramaitoa


Voitele kakkuvuoka maidottomalla margariinilla.
Sekoita kuivat aineet keskenään. 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
Sekoita hitaalla teholla koko ajan vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja sen jälkeen pienissä erissä loput kuivat aineet ja soijamaito.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 50-60 minuuttia.
Anna seistä vuoassa n.15 minuuttia ennen kumoamista.

Maidottomaan mansikkatäytteeseen laitoin vaahdotettavaa soijakermaa, soijajugurttia, pakastemansikoita,
sokeria, vaniljasokeria, liivatetta, marjamehua, tuoreita mansikoita. En valitettavasti mittaillut raaka-aineiden määriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti